Europeisk klusterevenemang i Bryssel

Europas viktigaste årliga klusterevenemang ordnas i år
i Bryssel 7–8.5.2024

 

European Cluster Conference 2024 arrangeras av ECCP och samlar alla europeiska kluster och deras experter. På konferensen möter du klusterledare från europeiska kluster.

Syftet med konferensen är att lyfta fram klustrens viktiga roll när det gäller att främja EU:s industriprioriteringar. I konferensprogrammet medverkar experter från EU och EU-kommissionen, europeiska klusterledare, forskare och innovationsledare.

Konferensen kommer att ta upp viktiga ämnen – den gröna omställningen, den digitala omställningen och att bygga upp motståndskraft – och göra en djupdykning i nyckelfaktorer som kompetens, ekonomi och teknik. Konferensen kommer att öka medvetenheten om den roll som kluster, den europeiska plattformen för klustersamarbete, spelar och stimulera till debatt om deras potentiella åtgärder för att forma framtiden för EU:s inre marknad.

Sidoevenemang till konferensen ordnas 6.5. Dessa berikande plattformar förväntas främja samarbete och en gemensam vision för de europeiska klustrens framtid.

 

Konferensen uppmuntrar aktivt till samarbete mellan kluster och medlemmar genom matchmaking och annat nätverkande.

Ett matchmaking-evenemang gör det möjligt för deltagarna att utforska de möjligheter som innovation, investeringar, handel och partnerskap kan erbjuda.

I linje med konferensens teman kommer matchmaking-evenemanget också att fokusera på den gröna och digitala omställningen, och därför bjuder vi in deltagare som är särskilt intresserade av artificiell intelligens och cleantech att registrera sig och hitta nya kontakter.

 

Evenemanget är helt gratis, men anmälan krävs senast 28.5.

 

 

Viexpo och NordicHub deltar i konferensen och evenemanget som utställare.

Denna konferens är det viktigaste årliga evenemanget för europeiska kluster, som du måste delta i om du vill synas och nätverka med europeiska klusterrepresentanter

 

Vi ses i Bryssel!

 

Ytterligare information:

Triinu Varblane, +358 44 332 3134, triinu.varblane@viexpo.fi